Ga naar hoofdinhoud

Diensten

Opstellen en controleren diverse voorwaarden

In de dagelijkse praktijk hebben we allemaal te maken met overeenkomsten. Door afspraken schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst, weten alle partijen waar ze aan toe zijn. Dat is handig als het goed gaat en verstandig als partijen het oneens zijn.

Wat is een overeenkomst?

 • Een overeenkomst is een afspraak tussen twee of meer partijen, waaruit over en weer rechten en verplichtingen voortvloeien.

Soorten overeenkomsten

Er zijn veel overeenkomsten die Nova Legal voor u kan opstellen of voor u kan controleren. Hierbij kunt u denken aan:

Arbeidsovereenkomsten

Huurovereenkomsten

Koopovereenkomsten

Vaststellingsovereenkomsten

Vormvrije overeenkomsten

Overeenkomsten zijn vormvrij. Dat wil zeggen dat een overeenkomst in beginsel zowel mondeling als schriftelijk kan worden overeengekomen. Beide zijn rechtsgeldig.

Overeenkomsten - mondelinge overeenkomst - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam

Mondelinge overeenkomsten

Mondelinge overeenkomsten komen vaak voor. Een mondeling overeenkomst is moeilijk te bewijzen als er een geschil over ontstaat. Daarom raden we aan een overeenkomst altijd schriftelijk vast te leggen.

Algemene voorwaarden opstellen - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam

Schriftelijke overeenkomsten

Het is altijd goed om een overeenkomst schriftelijk vast te leggen. Zo kunnen partijen terugvallen op de overeenkomst als iets onduidelijk is of als een van de partijen zich niet aan de afspraken houdt.

Wij kunnen voor u:

Overeenkomsten opstellen

Een kleine fout in een overeenkomst kan grote gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om de hulp van een jurist in te schakelen voor het opstellen van overeenkomsten. Samen met Nova Legal bepaalt u welke onderdelen moeten terugkomen in de overeenkomst en vergeet u niets.

Overeenkomsten controleren

Heeft u al een overeenkomst en wilt u deze graag laten controleren? Laat uw overeenkomst controleren en desgewenst verbeteren door onze juristen.

Contactformulier

Overeenkomst opstellen of controleren

In ons privacy statement leest u wat we met uw gegevens doen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Contactgegevens

  T: 050 – 211 25 78
  E: secretariaat@nova-legal.nl

  Bezoek uitsluitend op afspraak

  Eemsgolaan 5
  9727 DW Groningen

  Back To Top