fbpx
skip to Main Content
050 211 25 78 info@nova-legal.nl

Iedere huurder en verhuurder heeft te maken met een stel regels waaraan ze zich moeten houden. Regels die gaan over het contract, de huurprijs en onderhoud. Nova Legal staat voor u klaar met juridisch advies op het gebied van huurrecht.

Meer informatie | Nova Legal

Wat is het

huurrecht?

Het huurrecht is van toepassing op alle soorten huur. We omschrijven huur als de overeenkomst waarbij de verhuurder de verplichting op zich neemt zich een ruimte of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken aan de huurder. De huurder levert daarvoor een tegenprestatie, doorgaans door huur te betalen.

Huurrecht

in de praktijk

Huurrecht is een complex rechtsgebied waarin een foutje snel is gemaakt. Die fouten kunnen grote consequenties hebben. Daarom doet u er verstandig aan een specialist in te schakelen. De regels binnen het huurrecht komen in veel onderdelen terug:

Opstellen van huurovereenkomsten

Beëindigen van huurovereenkomsten

Borg en sleutelgeld

Vaststellen of verhogen van huurprijzen

Onderhoud van het huurobject

Overlast

Huurders en

verhuurders

In de praktijk hebben verhuurders een dominantere positie dan huurders. Daarom bepaalt de wet dat huurders beter worden beschermd. Dat heet huurbescherming. Voorbeelden van huurbescherming zijn dat de verhuurder een huurder niet zonder reden uit een pand mag zetten, maar ook dat een verhuurder zich aan een langere opzegtermijn van de huur moet houden dan de huurder.

Bemiddeling en onderhandeling

Huurrecht door

Nova Legal

Wilt u een huurcontract laten opstellen of heeft u een conflict op het gebied van huurrecht? Dan helpen onze juristen bij Nova Legal u graag. Onze juristen kunnen u ook bijstaan in een proces voor de kantonrechter.
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Contactformulier

Huurrecht

In ons privacy statement leest u wat we met uw gegevens doen.

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden door Nova Legal door middel van een nieuwsbrief

Contactgegevens

T: 050 – 211 25 78
E: secretariaat@nova-legal.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Eemsgolaan 5
9727 DW Groningen

Back To Top