fbpx
skip to Main Content
050 211 25 78 info@nova-legal.nl

Iedere ondernemer heeft te maken met afspraken en overeenkomsten. Het is onnodig veel werk om voor elke overeenkomst opnieuw alle afspraken op papier te zetten. Om tijd te besparen is het goed standaardafspraken op te nemen in de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden - Meer informatie - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam

Wat zijn

algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn regels die kunnen gelden voor overeenkomsten tussen partijen. Hierin staan algemene bepalingen met betrekking tot facturen en betalingen, wat er gebeurt als de overeenkomst niet wordt nageleefd, opzegtermijnen en beëindiging van het contract. Er staan geen unieke afspraken in de algemene voorwaarden, maar juist algemene bepalingen die gelden voor alle overeenkomsten die een bedrijf aangaat. Een bedrijf kan in alle overeenkomsten verwijzen naar de algemene voorwaarden. Het voordeel hiervan is dat niet in elke overeenkomst alle afspraken opnieuw moeten worden genoemd. Er gelden wel specifieke regels die bepalen wanneer algemene voorwaarden van toepassing zijn op de overeenkomst.

Niet verplicht,

wel verstandig

Algemene voorwaarden zijn niet wettelijk verplicht. Maar wij bij Nova Legal raden het gebruik van algemene voorwaarden wel aan. Het bespaart namelijk veel werk, doordat u de algemene bepalingen niet steeds met nieuwe klanten hoeft overeen te komen. Algemene voorwaarden kunnen ondernemers ook beschermen tegen bepaalde vormen van aansprakelijkheid.

Toepassen van

algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden gelden als de wederpartij ze aanvaard heeft. In de praktijk gebeurt het vaak dat in een overeenkomst wordt verwezen naar de algemene voorwaarden. Wanneer een afnemer dan de overeenkomst ondertekent, gaat diegene automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden moeten wel goed vindbaar zijn. Er geldt ook een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld in een overeenkomst met een consument.

Bij Nova Legal kunt u:

Algemene voorwaarden opstellen

Om te zorgen dat alle onderdelen van algemene voorwaarden kloppen, is het verstandig een specialist in te schakelen. Samen met een jurist van Nova Legal bepaalt u welke voorwaarden voor u van belang zijn en waarmee u rekening moet houden. Ook kunnen wij u adviseren over het verstrekken van uw algemene voorwaarden op de juiste plaatsen en de juiste momenten.

Algemene voorwaarden controleren

Maakt u al gebruik van algemene voorwaarden en heeft u het idee dat het beter kan? Ook dan bent u bij Nova Legal aan het juiste adres. Laat uw algemene voorwaarden door Nova Legal controleren en verbeteren.

Contactformulier

Algemene voorwaarden opstellen of controleren

In ons privacystatement leest u wat we met uw gegevens doen.

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden door Nova Legal door middel van een nieuwsbrief

Back To Top