Ga naar hoofdinhoud

Diensten

Deurwaardersdiensten

Heeft u een toewijzend vonnis waarin uw wederpartij is veroordeeld tot betaling van een geldsom? Wij helpen u graag met het incasseren van uw vordering en schakelen zo nodig onze deurwaarder in, om beslag te leggen bij uw wederpartij.

Wat gebeurt er als er een vonnis is uitgesproken?

Wanneer de wederpartij niet vrijwillig aan het vonnis voldoet, zorgen wij ervoor dat het vonnis aan uw wederpartij wordt betekend. Dit houdt in dat onze deurwaarder bij de wederpartij langsgaat en het vonnis aan hem of haar overhandigt.

Uw wederpartij krijgt van de deurwaarder ook nog een aantal dagen om vrijwillig te voldoen aan de veroordeling uit het vonnis. Hierbij kunt u denken aan het vrijwillig betalen van een geldsom of het verlaten van een woning. Wordt er niet betaald, dan gaan wij over tot executie van het vonnis. Dit houdt in dat er beslag gelegd wordt bij de wederpartij.

Beslagleggen bij de wederpartij

Wij leggen in de regel altijd eerst het minst bezwarende beslag en werken toe naar meer ingrijpende beslagmaatregelen. Beslaglegging door onze deurwaarder brengt kosten met zich mee. Deze kosten proberen wij zoveel mogelijk te verhalen op de wederpartij. We leggen verschillende soorten beslag:

Bankbeslag

Beslag onder de Belastingdienst

Beslag op inkomen

Beslag op een voertuig

Beslag roerende zaken

Beslag registergoederen

Naast bovengenoemde beslagen zijn er ook minder bekende varianten van beslaglegging, zoals bijvoorbeeld een aandelenbeslag of een beslag op een domeinnaam. In sommige gevallen kunnen deze varianten van beslag ook bijdragen aan het incasseren van de vordering.

Nova Legal

Wat gebeurt er als uw wederpartij meerdere schuldeisers heeft?

 • Als er meerdere schuldeiseres zijn en deze partijen allemaal (meerdere) beslagen hebben gelegd onder uw wederpartij, dan dienen de opbrengsten uit de gelegde beslagen verdeeld te worden onder alle schuldeisers.
 • Degene die het allereerst beslag heeft gelegd is verantwoordelijk voor het verdelen van de gelden. Andere schuldeiseres moeten bij de eerste beslaglegger hun vordering indienen met een verdeelverzoek.
 • Niet alle schuldeisers hebben gelijke rechten. Sommige schuldeiseres hebben voorrang bij het voldoen van een vordering, zoals de belastingdienst en de bank (al dan niet als hypotheekhouder bij een woning).

 

Deurwaardersdiensten door Nova Legal

Heeft u een toewijzend vonnis waarin uw wederpartij is veroordeeld tot betaling van een geldsom, maar wordt er niet vrijwillig aan het vonnis voldaan? Nova Legal kan door middel van beslaglegging uw vordering alsnog voldaan proberen te krijgen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Deurwaardersdiensten

In ons privacy statement leest u wat we met uw gegevens doen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Contactgegevens

  T: 050 – 211 25 78
  E: secretariaat@nova-legal.nl

  Bezoek uitsluitend op afspraak

  Eemsgolaan 5
  9727 DW Groningen

  Back To Top