Ga naar hoofdinhoud

Heeft u te maken met een niet of slecht betalende huurder? Onderneem juridische stappen.

Meer informatie | Nova Legal
Meer informatie | Nova Legal

Wanneer u als verhuurder te maken heeft met een niet betalende huurder is het van belang om direct actie te ondernemen zodat de achterstand niet te ver oploopt en de financiële gevolgen beperkt blijven. De eerste stap is het versturen van een herinnering aan de huurder. Het is belangrijk om dit direct te doen, nadat de betaling van de huur uitblijft.

Blijft de huurbetaling uit?

Geef uw huurvordering uit handen!

Om een dossier op te bouwen tegen uw huurder en uw dossier zo compleet mogelijk aan ons over te dragen, adviseren wij onze cliënten om hun huurvordering eerst ter incasso aan te bieden. U kunt uw huurvordering snel en kosteloos uit handen geven aan ons zusterbedrijf Nova Incasso.

 Ons zusterbedrijf Nova Incasso is dé specialist als het gaat om het incasseren van uw huurvorderingen. Zij weten welke actie op welk moment werkt en zorgen ervoor dat uw huurvordering in de buitengerechtelijke fase alsnog wordt betaald. Bovendien is het uit handen geven van uw vordering aan Nova Incasso in principe kosteloos!

Huuroverkomst ontbinden

en overgaan tot ontruiming

De verhuurder kan de huurovereenkomst opzeggen op basis van één van deze opzeggronden. Stemt de huurder niet in met opzegging, dan zal er in een gerechtelijk procedure ontbinding van de huurovereenkomst en de ontruiming van het gehuurde gevorderd moeten worden. Wanneer de rechter de vorderingen toewijst, zal de huurder de woning moeten verlaten. Doet hij dit niet vrijwillig, dan kan de deurwaarder met het vonnis van de rechtbank overgaan tot ontruiming van het gehuurde met de deurwaarder.

Gerechtelijk incasseren

van huurachterstanden

Wilt u direct juridische stappen nemen tegen uw huurder vanwege de achterstallige huur? Dat begrijpen wij als geen ander. U kunt uw huurvordering ook direct aan ons overdragen. Nova Legal is expert op het gebied van het gerechtelijk incasseren van huurachterstanden. Naast het gerechtelijk vorderen van de huurachterstand, kan Nova Legal, bij niet of steeds te laat betalende huurders, eventueel ook een ontbinding en een ontruiming vorderen. Op die manier zorgen we ervoor dat u als verhuurder weer beschikking krijgt over het gehuurde.

Ontslag op staande voet | Arbeidsrecht | Nova Legal

Heeft u te maken met een

niet of slecht betalende huurder?

Betaalt uw huurder de huur niet of niet tijdig, neem dan contact met ons op! Samen met u bekijken we dan wat de wat de beste oplossing in uw situatie is.

Contactformulier

Incasseren van huurachterstanden

In ons privacy statement leest u wat we met uw gegevens doen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Contactgegevens

  T: 050 – 211 25 78
  E: secretariaat@nova-legal.nl

  Bezoek uitsluitend op afspraak

  Eemsgolaan 5
  9727 DW Groningen

  Back To Top