fbpx
skip to Main Content
050 211 25 78 info@nova-legal.nl

Als u conflict heeft met een andere partij en u komt er samen niet uit, hoeft u niet altijd direct naar de rechter te stappen. De gang naar de rechter brengt namelijk in veel gevallen hoge kosten met zich mee die u makkelijk had kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door bemiddeling en onderhandelingen door Nova Legal te laten doen.

Algemene voorwaarden - Meer informatie - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam

Wat zijn bemiddelingen

en onderhandelingen?

In een ideale situatie kunt u een conflict oplossen zonder tussenkomst van een andere partij. Maar soms lukt dat niet. U kunt dan de hulp inschakelen van een derde partij, die probeert het conflict voor u op te lossen. De bemiddelaar of onderhandelaar gaat dan namens u in onderhandeling met de wederpartij. Terwijl u verdergaat met uw dagelijkse werkzaamheden, werkt de bemiddelaar of onderhandelaar aan een goede oplossing.

Het verschil tussen

bemiddeling en onderhandeling

Tussen bemiddeling en onderhandeling zit een duidelijk verschil. Bij bemiddeling gaan alle partijen met elkaar in gesprek onder begeleiding van een onafhankelijke partij. In het geval van een onderhandeling wordt een partij vaak vertegenwoordigd door een jurist.

Bemiddeling bij conflicten

De mooiste en meest duurzame oplossing is bemiddeling. Dan gaan partijen opnieuw met elkaar in gesprek, krijgt iedereen de kans te spreken en geven partijen elkaar de mogelijkheid zich gehoord te voelen. Door met elkaar op zoek te gaan naar een oplossing, wordt de kans op een nieuw conflict kleiner. Nova Legal kan in dit geval de rol van bemiddelaar op zich nemen. Onze jurist kan het gesprek begeleiden en ervoor zorgen dat beide partijen zich kunnen vinden in de oplossing.

Onderhandelingen door derden

Als twee partijen niet meer direct met elkaar in gesprek willen, dan kunnen zij vertegenwoordigers inschakelen om namens hen het gesprek te voeren. Dat betekent dat een jurist van Nova Legal het gesprek voert met een jurist of advocaat van de andere partij. In het gesprek gaan zij vervolgens op zoek naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Een onderhandeling is voordeliger dan een gerechtelijke procedure, omdat een procedure vaak hoge kosten met zich meebrengt.

Bemiddeling en onderhandelingen | Nova Legal juristenkantoor | Groningen en Amsterdam

Nova Legal als

onafhankelijke partij

Heeft u een conflict met iemand waar u niet zonder hulp uitkomt? De juristen van Nova Legal staan u graag bij als bemiddelaar of onderhandelaar. Samen met u werken we aan het beste resultaat. Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Contactformulier

Bemiddeling en onderhandelingen

In ons privacy statement leest u wat wij met uw gegevens doen.

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden door Nova Legal door middel van een nieuwsbrief

Back To Top