fbpx
skip to Main Content
050 211 25 78 info@nova-legal.nl

Met ontslag op staande voet volgt een werkgever niet de gebruikelijke ontslagprocedure. Ontslag op staande voet is een risicovolle beslissing en lastig te verdedigen. De kans is groot dat een werknemer in opstand komt tegen het ontslag.

Algemene voorwaarden - Meer informatie - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam
Algemene voorwaarden - Meer informatie - Nova Legal - Uw partner in juridische zaken - Juristenkantoor Groningen en Amsterdam

Wat is ontslag

op staande voet?

Met een ontslag op staande voet volgt de werkgever niet de gebruikelijke ontslagprocedure, maar beëindigt de werkgever de arbeidsovereenkomst per direct. De werkgever houdt zich niet aan het opzegtermijn en gaat niet langs het UWV of de kantonrechter. In veel gevallen zal de werknemer het niet eens zijn met het ontslag en daarom een gerechtelijke procedure starten.

Wilt u een werknemer ontslaan

op staande voet?

Denk er goed overna voordat u een werknemer ontslaat op staande voet. De kans is groot dat de werknemer een gerechtelijke procedure tegen u start. In de praktijk blijkt dat het lastig is om ontslag op staande voet te verantwoorden.

Ontslag op staande voet, arbeidsrecht, vrouwe justitia, Nova Legal

Neem geen

overhaast besluit

Omdat alle omstandigheden bepalen of een ontslag op staande voet terecht is gegeven, is het van tevoren lastig in te schatten of een ontslag gerechtvaardigd is.

Laat u adviseren door een jurist en schakel deze niet pas in als het al te laat is. Nova Legal kan u voorzien van een helder en praktisch advies over uw situatie en u, indien nodig, bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Contactformulier

Ontslag op staande voet

In ons privacy statement leest u wat we met uw gegevens doen.

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden door Nova Legal door middel van een nieuwsbrief

Contactgegevens

T: 050 – 211 25 78
E: secretariaat@nova-legal.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Eemsgolaan 5
9727 DW Groningen

Back To Top